przekąski 29.06.2023

bułka pita z mięsem i serem w piekarniku

35 min
4 porcje
Bułka pita z mięsem i serem w piekarniku
Anna żurawia, stock.adobe.com
0

Zamiast suchych kanapek przygotuj bułkę pita z mięsem i serem w piekarniku. Pokrój go na porcje, zawiń w folię i zabierz ze sobą na piknik lub w podróż. Obfita przekąska na długo powstrzyma cię od głodu.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój mięso w cienkie paski, lekko ubij i włóż do miski.

Dodaj musztardę, wymieszaj i odłóż na bok na 15 minut.

Połóż mięso na rozgrzanej patelni z olejem i smaż przez 10 minut, często mieszając.

Wyłącz ogrzewanie, dodaj sól i zmielony pieprz.

Pokrój pomidory i zioła, zetrzyj ser.

Rozłóż chleb pita na stole i posmaruj majonezem.

Rozłóż mięso, pomidory i ser równomiernie.

Posyp ziołami, zwiń bułkę i posmaruj wierzch resztkami majonezu.

Piecz przez 10 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy