Zamiast suchych kanapek przygotuj bułkę pita z mięsem i serem w piekarniku. Pokrój go na porcje, zawiń w folię i zabierz ze sobą na piknik lub w podróż. Obfita przekąska na długo powstrzyma cię od głodu.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój mięso w cienkie paski, lekko ubij i włóż do miski.
Dodaj musztardę, wymieszaj i odłóż na bok na 15 minut.
Połóż mięso na rozgrzanej patelni z olejem i smaż przez 10 minut, często mieszając.
Wyłącz ogrzewanie, dodaj sól i zmielony pieprz.
Pokrój pomidory i zioła, zetrzyj ser.
Rozłóż chleb pita na stole i posmaruj majonezem.
Rozłóż mięso, pomidory i ser równomiernie.
Posyp ziołami, zwiń bułkę i posmaruj wierzch resztkami majonezu.
Piecz przez 10 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy