sałatki 22.01.2022

Sałatka z funchozy, ogórków, papryki i pomidorów

15 min
4 porcje
Sałatka z funchozy, ogórków, papryki i pomidorów
Dmitrij Uljanow, stock.adobe.com
0

Kiedy nie ma apetytu, zwykle robię tę sałatkę. Okazuje się lekki, pożywny i bardzo aromatyczny. Wolę nie dodawać ostrych sosów i przypraw. Wystarczy trochę mielonego imbiru, ponieważ bez niego trudno nazwać sałatkę azjatycką.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Umieść Funchozę na patelni i zalej wrzącą wodą przez 5 minut.

Wrzuć makaron do durszlaka i spłucz pod bieżącą wodą.

Pokrój ogórki, pomidory, zioła i obraną paprykę.

Wymieszaj funchozę, warzywa i zioła.

W osobnym pojemniku połącz ocet ryżowy, olej sezamowy, mielony imbir i sól. Dobrze wymieszaj, aby wszystkie kryształy się rozpuściły.

Wlej sos do sałatki i wymieszaj. Zaparz naczynie w lodówce przez 30-40 minut.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy