Oryginalny przepis łączy tradycje kuchni europejskiej i azjatyckiej. Dlatego nawet z tak prostego składnika, jak konserwy rybne, możesz zrobić naprawdę niezwykłą sałatkę. Będziesz potrzebował jaj przepiórczych i kilku innych składników.
Składniki
- cebula fioletowa - 2 kawałki
- konserwy rybne - 2 banki
- jaja przepiórcze - 6-8 sztuk
- oliwki - 2 garści
- Mieszanka sałatek - 160 g
- fasolka szparagowa - 170 g
- pomidory koktajlowe - 150 g
- kapary - 2 art.
- olej sezamowy - 2 art.
- oliwa z oliwek - 2 art.
- Chili - 2 kawałki
- papryka - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Gotuj jajka przepiórcze 4 minuty po ugotowaniu, obierz i pokrój.
Cienko pokrój cebulę, posiekaj wiśnie do smaku i rozgnieć rybę widelcem.
Gotuj zieloną fasolkę przez 3 minuty we wrzącej wodzie.
Dodaj oliwki, kapary i posiekane chili.
Dopraw sałatkę dwoma rodzajami olejów i posyp papryką.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy