Sałatka z kaczki i ananasa jest obowiązkowa dla wszystkich! Filet powinien być ugotowany na tyle, aby dosłownie rozpadł się pod widelcem. Czerwona porzeczka ma dekoracyjną rolę, dzięki czemu można ją zastąpić innymi jagodami.
Składniki
- Kaczka (gotowane) – 400 g
- ananas - 200 g
- Mieszanka sałatek - 30 g
- czerwona porzeczka - 2 art.
- mielony czarny pieprz - do smaku
- sól - do smaku
- oliwa z oliwek - 2 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój ananasa w puszkach i gotowaną kaczkę.
Mieszanka sałatkowa, opłucz porzeczki i połóż do wyschnięcia na ręczniku.
Połącz kaczkę, ananasy i sałatkę.
Dodaj sól, mielony pieprz, olej i wymieszaj.
Połóż sałatkę na talerzu i posyp czerwoną porzeczką.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy