Do tej sałatki radzę użyć świeżego szpinaku. Jeśli chcesz, możesz go uzupełnić, a nawet zastąpić boćwiną-tak też dobrze. Ponadto będziesz potrzebować wołowiny, rzodkiewki i pomidorów, najlepiej różnych odmian.
Składniki
- szpinak - 120 g
- wołowina - 250 g
- rzodkiewka - 200 g
- pomidory - 200 g
- oliwa z oliwek - 2 art.
- musztarda Dijon - 1 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Szpinak opłucz i osusz, drobno posiekaj pomidory i pokrój rzodkiewki w cienkie plasterki.
Usmaż wołowinę do ulubionego stopnia wysmażenia i pokrój również w plastry.
Ułóż sałatkę na talerzach i dopraw oliwą z oliwek z musztardą Dijon.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy