Taka miska z łatwością zastąpi pełny posiłek, ponieważ jest duży i sycący. I jest bogaty we wszystkie niezbędne składniki odżywcze i pierwiastki śladowe – tutaj tofu, grzyby i warzywa ze zbożami. Pozostaje tylko dodać ulubiony opatrunek.
Składniki
- Grzyby - 150 g
- Dynia - 150 g
- kuskus - 80 g
- awokado - 1 rzecz
- Mieszanka sałatek - 2 garści
- zielony groszek - 2 garści
- koreańska marchewka - 100 g
- kiełkujące ziarna - 2 garści
- czerwona kapusta - 100 g
- cukinia - 150 g
- papryka - 0.5 kawałki
- pomidory koktajlowe - 100 G
- orzechy - 1 garść
- Tofu - 100 g
- przyprawy i przyprawy - 1 CZ. l.
- Sezam - 1 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój dynię w kostkę i smaż do miękkości. Osobno usmaż talerze grzybów i krążki cukinii.
Pokrój Tofu w kostkę, zwiń w przyprawy i również usmaż.
Gotuj kuskus wrzątkiem zgodnie z instrukcją.
Pokrój awokado w plasterki i posiekaj kapustę. Pokrój wiśnie na ćwiartki i zmiel paprykę.
Włóż wszystkie składniki do głębokich talerzy, posyp orzechami i sezamem.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy