pierwsze dania 14.03.2022

wegetariańska marynata

35 min
4 porcje
Wegetariańska marynata
Arkadiusz Fajer, stock.adobe.com
0

Marynatę można gotować na dowolnym bulionie, w tym na warzywach lub grzybach. Proponuję tym razem spróbować właśnie takiej opcji wegetariańskiej. A jeśli wcześniej ugotujesz bulion, jest również bardzo szybki.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zetrzyj marchewki, drobno posiekaj cebulę, posiekaj czosnek i smaż wszystko razem, aż będzie miękkie.

Dodaj posiekane ogórki do warzyw i wymieszaj.

Dodaj jęczmień do wrzącego bulionu warzywnego i gotuj przez 10 minut.

Dodaj pokrojone ziemniaki i gotuj do miękkości.

Wyślij do zupy smażyć, doprawić, zagotować i zdjąć z ognia.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy