Marynatę można gotować na dowolnym bulionie, w tym na warzywach lub grzybach. Proponuję tym razem spróbować właśnie takiej opcji wegetariańskiej. A jeśli wcześniej ugotujesz bulion, jest również bardzo szybki.
Składniki
- bulion warzywny (lub grzyb) – 1.5 L
- ziemniaki - 4 kawałki
- jęczmień - 60 g
- marchew - 2 kawałki
- cebula - 1 rzecz
- ogórki kiszone - 4 kawałki
- czosnek - 2 ząbki
- przyprawy i przyprawy - 1 CZ. l.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zetrzyj marchewki, drobno posiekaj cebulę, posiekaj czosnek i smaż wszystko razem, aż będzie miękkie.
Dodaj posiekane ogórki do warzyw i wymieszaj.
Dodaj jęczmień do wrzącego bulionu warzywnego i gotuj przez 10 minut.
Dodaj pokrojone ziemniaki i gotuj do miękkości.
Wyślij do zupy smażyć, doprawić, zagotować i zdjąć z ognia.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy