pierwsze dania 21.02.2022

zupa grochowa z wędzonymi żebrami

1 godz. 30 min.
4 porcje
Zupa grochowa z wędzonymi żebrami
Andrey Starostin, stock.adobe.com
0

Zupa grochowa z wędzonymi żebrami to sprawdzony klasyk, a dziś powiem Ci, jak łatwo i szybko zrobić ją w powolnej kuchence. Nawet jeśli masz niewielkie doświadczenie kulinarne, z łatwością poradzisz sobie z tym prostym i niedrogim przepisem.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój marchewkę, cebulę i paprykę i smaż przez 3-4 minuty na oleju bezpośrednio w misce w trybie smażenia. Odstawić do miski.

Wcześniej namocz i opłucz groszek. Napełnij wodą i gotuj przez godzinę w trybie zupy.

Dodaj pokrojone ziemniaki i wędzone żeberka. Gotuj w tym samym trybie przez kolejne 20 minut.

Po 15 minutach dodaj smażenie i przyprawy i zagotuj zupę do sygnału.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy