pierwsze dania 15.03.2022

zupa mleczna z kukurydzą i boczkiem

30 min
4 porcje
Zupa mleczna z kukurydzą i boczkiem
fudio, stock.adobe.com
0

Ciekawe Amerykańskie danie jest przygotowywane w duchu klasycznego chowdera, chociaż istnieje zupełnie inny skład składników. Zamiast owoców morza potrzebujesz bekonu i kukurydzy, a zamiast ciężkiej śmietany wystarczy zwykłe mleko.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Drobno posiekaj boczek, podsmaż i odłóż na bok.

Zmiel pory i mokro i usmaż na tej samej patelni.

Dodaj kukurydzę i wymieszaj.

Dodaj wszystkie przyprawy i mąkę i ponownie wymieszaj.

Wlej mleko i wodę, zagotuj zupę i gotuj przez 5-7 minut, aż zgęstnieje.

Zdejmij z ognia, dodaj boczek i posyp posiekanymi ziołami.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy