Klasyczna okroshka zyska tylko wtedy, gdy dodasz do niej trochę grzybów. Najlepiej używać pikli, ale każda opcja będzie działać według własnego uznania. Możesz nawet wziąć świeże i po prostu lekko ugotować i usmażyć je na patelni.
Składniki
- ziemniaki - 3 kawałki
- gotowana kiełbasa (lub szynka) – 300 g
- Grzyby - 150 g
- ogórki - 2 kawałki
- jaja kurze - 3 kawałki
- koperek - 0.5 pęczek
- cebula - 1 rzecz
- kefir - 1 l
- woda - 500 ml
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ugotuj ziemniaki i jajka, pokrój wszystkie składniki w drobną kostkę.
Jeśli grzyby są surowe, usmaż je na odrobinie oleju. Spawaj Drewno wcześniej przez 3 minuty.
W razie potrzeby zalej cebulę wrzącą wodą, aby nie była gorzka.
Napełnij okroshkę kefirem i wodą.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy