pierwsze dania 08.03.2022

okroshka z grzybami

30 min
4 porcje
Okroshka z grzybami
dream79, stock.adobe.com
0

Klasyczna okroshka zyska tylko wtedy, gdy dodasz do niej trochę grzybów. Najlepiej używać pikli, ale każda opcja będzie działać według własnego uznania. Możesz nawet wziąć świeże i po prostu lekko ugotować i usmażyć je na patelni.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Ugotuj ziemniaki i jajka, pokrój wszystkie składniki w drobną kostkę.

Jeśli grzyby są surowe, usmaż je na odrobinie oleju. Spawaj Drewno wcześniej przez 3 minuty.

W razie potrzeby zalej cebulę wrzącą wodą, aby nie była gorzka.

Napełnij okroshkę kefirem i wodą.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy