pierwsze dania 28.03.2022

barszcz z żeberkami wieprzowymi w powolnej kuchence

3 godz. 0 min.
4 porcje
Barszcz z żeberkami wieprzowymi w multicookerze
Andrey Starostin, stock.adobe.com
0

Jeśli uważasz, że barszcz jest zbyt skomplikowanym daniem do powolnej kuchenki ze względu na wiele procesów, spieszę cię przekonać inaczej. Proponuję zacząć od tak prostego domowego przepisu z żeberkami wieprzowymi i kiszoną kapustą. Tylko nie zapomnij go spłukać i wycisnąć.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój żeberka i gotuj je przez 20 minut w trybie smażenia lub pieczenia. Nie zamykaj pokrywki wolnowaru i mieszaj.

Dodaj posiekaną cebulę, marchewkę i korzeń pietruszki. Kontynuuj pieczenie przez kolejne 10 minut.

Dodaj starte buraki i przyprawy i smaż przez kolejne 5 minut.

Dodaj pomidora i kontynuuj smażenie przez 5 minut. Wyłącz program.

Dodaj pokrojone ziemniaki i kiszoną kapustę do wolnowaru, zalej wodą i gotuj przez 2-2, 5 godziny w trybie "Zupa" lub "duszenie".

Kilka minut przed końcem jeszcze dopraw.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy