Lekka zupa z zielonym groszkiem, filetem z kurczaka i miętą jest szczególnie dobra latem. Do gotowania potrzebujesz tylko garnka i blendera. Nawet dzieci z pewnością pokochają to danie, więc bardzo polecam spróbować.
Składniki
- filet z kurczaka - 1 rzecz
- zielony groszek - 350 g
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
- śmietana - 100 ml
- czosnek - 2 ząbek
- mięta - 2 gałązki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój kurczaka i zmiel filety blenderem na gładką masę. W razie potrzeby dodaj wodę.
Zalej groszek wodą i gotuj przez kilka minut. Dodaj tam masę z kurczaka i gotuj przez kolejne 7 minut.
Dodaj posiekany czosnek, miętę i przyprawy. Zmiel wszystko blenderem.
Wlej śmietanę, zagotuj zupę i zdejmij z ognia.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy