pierwsze dania 08.11.2022

klasyczny barszcz z żeberkami wieprzowymi

3 godz. 40 min.
4 porcje
Klasyczny barszcz z żeberkami wieprzowymi
julie208, stock.adobe.com
0

Cóż, kto nie lubi pachnącego domowego barszczu? Zwłaszcza ze śmietaną, czosnkiem lub pieluchami, a nawet ze wszystkim jednocześnie. Jest tyle przepisów na barszcz, co gospodynie domowe. A dziś podzielę się z wami wspaniałą klasyczną wersją z żeberkami wieprzowymi.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Napełnij żeberka wodą i zagotuj, a następnie gotuj przez 2,5 godziny na minimalnym ogniu. Możesz dodać warzywa, korzenie lub przyprawy do bulionu.

Dodaj pokrojone ziemniaki do bulionu, a po 10 minutach drobno posiekaną kapustę.

Pokrój w cienkie paski lub zetrzyj buraki i marchewki. Posiekaj cebulę. Obierz pomidory i drobno posiekaj.

Podsmaż buraki przez 5 minut, dodaj cebulę, a po 2 minutach dodaj marchewkę.

Po kolejnych 7-8 minutach dodaj pomidory, sos pomidorowy i szklankę bulionu. Dusić warzywa przez 10 minut.

Wyślij smażenie na patelnię i ugotuj Barszcz jeszcze trochę.

Dodaj przyprawy i zmiażdżony czosnek i pozwól barszczowi zaparzyć się pod przykryciem.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy