pierwsze dania 28.03.2022

Barszcz zielony z kiszoną kapustą

1 godz. 15 min.
4 porcje
Zielony barszcz z kiszoną kapustą
5ph, stock.adobe.com
0

Bardzo oryginalny i niezwykły zielony barszcz uzyskuje się, jeśli dodasz do niego kiszoną kapustę. Pamiętaj tylko, aby wcześniej spłukać i wycisnąć, w przeciwnym razie zupa okaże się zbyt kwaśna. Jednak naturalnie kwaśny szczaw również tam idzie.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Gotuj kurczaka do miękkości. Dodaj pokrojone ziemniaki do bulionu i gotuj do miękkości.

Zmiel pory i wyślij również do bulionu. Tam też-kiszona kapusta.

Zmiel szczaw i wszystkie warzywa i umieść tam po 5 minutach.

Zagotuj zielony barszcz, dopraw do smaku i podawaj z gotowanym jajkiem.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy