Bardzo oryginalny i niezwykły zielony barszcz uzyskuje się, jeśli dodasz do niego kiszoną kapustę. Pamiętaj tylko, aby wcześniej spłukać i wycisnąć, w przeciwnym razie zupa okaże się zbyt kwaśna. Jednak naturalnie kwaśny szczaw również tam idzie.
Składniki
- filet z kurczaka - 1 rzecz
- szczaw - 100 g
- kapusta kiszona - 100 g
- Zieleń - 0.5 pęczek
- por - 1 rzecz
- ziemniaki - 3 kawałki
- szczypiorek - 4 pióra
- przyprawy i przyprawy - 1 art.
- jaja kurze - 2 kawałki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Gotuj kurczaka do miękkości. Dodaj pokrojone ziemniaki do bulionu i gotuj do miękkości.
Zmiel pory i wyślij również do bulionu. Tam też-kiszona kapusta.
Zmiel szczaw i wszystkie warzywa i umieść tam po 5 minutach.
Zagotuj zielony barszcz, dopraw do smaku i podawaj z gotowanym jajkiem.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy