pierwsze dania 22.01.2022

zupa pomidorowa z czerwoną rybą i warzywami

35 min
4 porcje
Zupa pomidorowa z czerwoną rybą i warzywami
smspsy, stock.adobe.com
0

Z ryb można gotować nie tylko ucho, ale także różnorodne zupy. Na przykład bardzo lubię robić zupę pomidorową z czerwoną rybą i warzywami. Zwykle używam do tego łososia lub pstrąga, ale jest również pyszny ze szczupakiem i karpem.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz rybę, pokrój, zalej zimną wodą i gotuj przez 10 minut po ugotowaniu.

Posiekaj brokuły, czerwoną paprykę, pomidory, obrane ziemniaki, paprykę i cebulę.

Rozgrzej olej na patelni, dodaj cebulę z papryką i smaż na złoty kolor.

Dodaj sok pomidorowy, wyciśnij czosnek przez prasę i gotuj wszystko razem przez 5 minut.

Przenieś pieczeń na patelnię, dodaj ziemniaki i gotuj przez 5 minut.

Dodaj brokuły, ostrą paprykę i pomidory. Zmniejsz ogień i gotuj przez 7 minut.

Sól, pieprz i wyłącz. Podawaj zupę, dodając do talerza świeżą kolendrę.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy