Barszcz można doskonale ugotować nie tylko z mięsa czy kurczaka. I na przykład ze szprotów w pomidorach! Ten przepis jest dość popularny w krajach bałtyckich i na pewno warto zwrócić uwagę. Zwłaszcza jeśli kochasz różnorodność.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Drobno posiekaj cebulę i zetrzyj marchewki. Lekko podsmaż i dodaj cienko pokrojoną paprykę.
Dodaj tam obrany i starty pomidor. A za chwilę szprot w pomidorze. Gotuj wszystko razem przez kolejne 5 minut.
Pokrój ziemniaki w kostkę i wyślij do wrzącej wody. Gotuj do miękkości.
Dodaj posiekaną kapustę do ziemniaków i gotuj przez 5 minut.
Dodaj pieczeń ze szprotem, dopraw do smaku i gotuj przez kolejne 7-10 minut. Pozwól barszczowi zaparzyć.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy