Pachnąca bazylia bardzo nietypowo podkreśla rosyjski zielony barszcz. Jasne, nigdy nie było go w klasycznym przepisie, ale kulinarna fuzja i mieszanie tradycji są od dawna modne. Mówię Ci, jak przygotować wszystko poprawnie.
Składniki
- rosół z kurczaka - 1.5 L
- cebula - 1 rzecz
- marchew - 1 rzecz
- seler - 1 rzecz
- ziemniaki - 4 kawałki
- jaja kurze - 2 kawałki
- szczaw - 60 g
- bazylia - 30 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój ziemniaki w kostkę, Wyślij do wrzącego bulionu i gotuj do miękkości.
Posiekaj cebulę, marchewkę i seler, smaż przez 5 minut i wyślij również do zupy.
Ugotuj jajka na twardo i drobno posiekaj ze wszystkimi ziołami.
Wyślij je do zupy wraz z przyprawami 3-4 minuty po usmażeniu.
Zagotuj zielony barszcz i zdejmij z ognia.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy