pierwsze dania 23.02.2022

Barszcz zielony z bazylią

30 min
4 porcje
Barszcz zielony z bazylią
timolina, stock.adobe.com
0

Pachnąca bazylia bardzo nietypowo podkreśla rosyjski zielony barszcz. Jasne, nigdy nie było go w klasycznym przepisie, ale kulinarna fuzja i mieszanie tradycji są od dawna modne. Mówię Ci, jak przygotować wszystko poprawnie.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój ziemniaki w kostkę, Wyślij do wrzącego bulionu i gotuj do miękkości.

Posiekaj cebulę, marchewkę i seler, smaż przez 5 minut i wyślij również do zupy.

Ugotuj jajka na twardo i drobno posiekaj ze wszystkimi ziołami.

Wyślij je do zupy wraz z przyprawami 3-4 minuty po usmażeniu.

Zagotuj zielony barszcz i zdejmij z ognia.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy