pierwsze dania 17.03.2022

zupa grochowa z mięsem w powolnej kuchence

2 godz. 30 min.
4 porcje
Zupa grochowa z mięsem w powolnej kuchence
Władysław Terlukiewicz, stock.adobe.com
0

Jeśli nigdy wcześniej nie gotowałeś zupy grochowej w powolnej kuchence lub po prostu szukasz nowych pomysłów – wypróbuj ten przepis. Do tego używam dowolnego mięsa na kości. Najczęściej jest to wołowina, ale wybierz według własnego gustu.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Napełnij wołowinę wodą i gotuj przez godzinę w trybie gotowania zup lub mięsa.

Wcześniej moczyć groszek przez noc. Opłucz i dodaj do wołowiny. Gotuj przez kolejną godzinę w trybie zupy.

Dodaj pokrojone warzywa i gotuj w tym samym trybie przez kolejne 30 minut. 5 minut przed końcem dodaj przyprawy i zioła.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy