pierwsze dania 22.01.2022

marynata z podrobów z kurczaka

1 godz. 5 min.
6 porcji
Marynata z podrobów z kurczaka
minadezhda, stock.adobe.com
0

Pyszną marynatę można zrobić nawet z podrobów z kurczaka. Specyficzny zapach można łatwo wyeliminować za pomocą przypraw i odpowiedniej obróbki. Oczyść podroby, opłucz, zagotuj w osobnej wodzie i masz gwarancję pysznej zupy.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Oczyść żołądki i serca z kurczaka, opłucz i pokrój.

Włóż podroby do rondla, gotuj przez 10 minut, wrzuć do durszlaka, dokładnie spłucz i zmień wodę.

Dodaj czarne ziarna pieprzu, liście laurowe i umytą jęczmień. Gotuj przez 30 minut po ugotowaniu.

Pokrój ogórki, korzeń pietruszki, marchewkę, obrane ziemniaki i cebulę.

Rozgrzej olej na patelni, dodaj cebulę z marchewką i smaż na złoty kolor.

Przenieś smażenie na patelnię z podrobami, dodaj ziemniaki, korzeń pietruszki i ogórki. Gotuj przez 15 minut.

Wlej solankę, sól i gotuj przez kolejne 5 minut. Zaparz gotową marynatę pod pokrywką przez 20 minut.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy