pierwsze dania 27.01.2023

Klasyczny kharcho z wieprzowiny

1 godz. 25 min.
8 porcji
Klasyczny kharcho z wieprzowiny
nesavinov, stock.adobe.com
0

Wizytówkę kuchni gruzińskiej można bezpiecznie nazwać Kharcho. Bogata zupa czosnkowo-orzechowa doprowadza do szału samym smakiem! Spróbuj zrobić to sam. Dzielę się przepisem na klasyczną wieprzowinę Kharcho.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz wieprzowinę, pokrój i umieść na patelni z zimną wodą.

Gotuj przez 10 minut, zmień wodę, dodaj czarne ziarna pieprzu i gotuj przez 30 minut.

Pokrój pomidory, obrane ziemniaki i cebulę. Zetrzyj marchewki.

Wysuszyć orzechy na patelni i zmielić w blenderze.

Podsmaż cebulę z marchewką na oleju na złoty kolor.

Dodaj pomidory, orzechy, chmiel suneli i gotuj przez 7-10 minut.

W rondelku z mięsem wlej ziemniaki i smażenie warzyw. Gotuj przez 15 minut.

Dodaj czosnek przepuszczony przez prasę, sól i po 3 minutach zdejmij z ognia.

Posyp gotowe Kharcho drobno posiekaną kolendrą.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy