pierwsze dania 22.01.2022

zupa z wieprzowiną, kaszą jaglaną i zielonym groszkiem

1 godz. 15 min.
6 porcji
Zupa z wieprzowiną, kaszą jaglaną i zielonym groszkiem
M.studio, stock.adobe.com
0

Świetna opcja na obfity lunch. Ugotuj zupę trochę wcześniej, aby miała czas na dokładne zaparzenie. Dzięki temu jego smak stanie się bardziej harmonijny i bogaty. Do tego przepisu wystarczy łopatka, polędwica lub inne chude części.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz wieprzowinę, pokrój na małe kawałki i włóż do garnka.

Wlej zimną wodę, dodaj liść laurowy, czarny pieprz i gotuj przez 45 minut.

Pokrój pomidory, marchewkę, obrane ziemniaki i cebulę.

Podsmaż cebulę z marchewką na oleju na złoty kolor.

W rondelku z mięsem wlej umytą kaszę jaglaną, ziemniaki i pomidory. Gotuj wszystko razem przez 10 minut.

Dodaj pieczeń, zielony groszek i kontynuuj gotowanie przez kolejne 5 minut.

Sól gotową zupę, zdejmij z ognia i pozostaw pod przykryciem na 20 minut.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy