Zupa cebulowa to tradycyjny francuski przepis, który podbił smakoszy na całym świecie. To jest to danie z cebulą, które radziłbym spróbować nawet tym, którzy nie tolerują go w duchu. Być może nie zgadniesz, jakie są główne składniki!
Składniki
- cebula - 3 kawałki
- por - 2 kawałki
- bulion mięsny - 1 l
- ser topiony - 100 g
- mąka - 2 art.
- czosnek - 2 ząbki
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Grubo posiekaj cebulę, por i czosnek. Smażyć do miękkości, dodać mąkę i wymieszać.
Zalej cebulę bulionem, dodaj przyprawy i gotuj przez pół godziny na małym ogniu.
Pod koniec dodaj starty ser topiony i gotuj, aż się rozpuści.
Zmiel zupę za pomocą blendera zanurzeniowego.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy