pierwsze dania 22.01.2022

zupa cebulowa

45 min
4 porcje
Zupa cebulowa
nblxer, stock.adobe.com
0

Zupa cebulowa to tradycyjny francuski przepis, który podbił smakoszy na całym świecie. To jest to danie z cebulą, które radziłbym spróbować nawet tym, którzy nie tolerują go w duchu. Być może nie zgadniesz, jakie są główne składniki!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Grubo posiekaj cebulę, por i czosnek. Smażyć do miękkości, dodać mąkę i wymieszać.

Zalej cebulę bulionem, dodaj przyprawy i gotuj przez pół godziny na małym ogniu.

Pod koniec dodaj starty ser topiony i gotuj, aż się rozpuści.

Zmiel zupę za pomocą blendera zanurzeniowego.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy