pierwsze dania 22.01.2022

zupa z wołowiny i zielonej fasoli

1 godz. 5 min.
4 porcje
Zupa z wołowiną i fasolką szparagową
Sebastian Studio, stock.adobe.com
0

Jeśli kochasz zieloną fasolkę tak samo jak ja, z pewnością docenisz następujący przepis. Pyszna zupa z apetyczną wołowiną i warzywami jest przygotowywana prosto i stosunkowo szybko. Aby uzyskać bardziej wyrazisty smak, dodaję trochę soku z cytryny.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz wołowinę, pokrój na małe kawałki i gotuj przez 10 minut.

Zmień wodę, dodaj ziele angielskie i gotuj przez 45 minut po ugotowaniu.

Posiekaj zieloną fasolkę, marchewkę, pietruszkę, obrane ziemniaki i cebulę.

Rozgrzej olej na patelni, dodaj cebulę, marchewkę i smaż przez 3-4 minuty.

Dodaj zieloną fasolkę, skrop sokiem z cytryny i gotuj na wolnym ogniu przez 5 minut.

W rondelku z zupą dodaj smażenie i ziemniaki. Gotuj wszystko razem przez 10 minut.

Dodaj sól, wyłącz i pozostaw pod przykryciem na 15 minut.

Podawaj, dodając do talerza posiekaną natkę pietruszki.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy