pierwsze dania
10.07.2022
solanka z wołowiną i boczkiem w powolnej kuchence
1 godz. 20 min.
4 porcje
Do tego przepisu polecam użycie wołowiny z kością. Tak więc bulion, a wraz z nim cała solanka, będzie jeszcze bardziej bogaty i aromatyczny. Ponadto bekon odgrywa również rolę w tym daniu. W przeciwnym razie jest to prawie klasyczny przepis.
Składniki
- wołowina - 400 g
- boczek - 200 g
- wędzone - 200 g
- parówki - 150 g
- ogórki kiszone - 3 kawałki
- marchew - 1 rzecz
- cebula - 1 rzecz
- pasta pomidorowa - 1 art.
- oliwki - 2 garści
Przepis na gotowanie krok po kroku
Włącz tryb "smażenia" na 20 minut. Wlej trochę oleju.
Smaż posiekaną cebulę z marchewką przez kilka minut.
Dodaj drobno posiekaną wołowinę i boczek. Piecz przez kolejne 10 minut.
Dodaj wędzone mięso i kiełbaski i smaż do końca programu.
Dodaj pomidora, posiekane ogórki i oliwki. Napełnij wodą.
Gotuj mieszankę przez godzinę w trybie "Zupa".
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy