Zupy grochowe i grzybowe są jednymi z najpopularniejszych w swojej formie. Dlaczego więc nie połączyć obu tych opcji w jedno aromatyczne, satysfakcjonujące i piękne danie? Podawaj tradycyjnie - z grzankami, ziołami lub serem.
Składniki
- groszek - 400 g
- Grzyby - 400 g
- cebula - 1 rzecz
- oliwa z oliwek - 2 art.
- bulion warzywny - 1.5 L
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
- czosnek - 3 ząbki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Namocz groszek przez kilka godzin wcześniej, opłucz i gotuj w bulionie warzywnym do miękkości.
Posiekaj cebulę i grzyby, smaż na oleju, aż ciecz wyparuje i wyślij do groszku.
Gotuj zupę przez kolejne 10 minut i zmiel blenderem. Dodaj przyprawy i zmiażdżony czosnek.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy