pierwsze dania 18.02.2022

zupa grochowa z grzybami

1 godz. 0 min.
4 porcje
Zupa grochowa
Viktorija, stock.adobe.com
0

Zupy grochowe i grzybowe są jednymi z najpopularniejszych w swojej formie. Dlaczego więc nie połączyć obu tych opcji w jedno aromatyczne, satysfakcjonujące i piękne danie? Podawaj tradycyjnie - z grzankami, ziołami lub serem.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Namocz groszek przez kilka godzin wcześniej, opłucz i gotuj w bulionie warzywnym do miękkości.

Posiekaj cebulę i grzyby, smaż na oleju, aż ciecz wyparuje i wyślij do groszku.

Gotuj zupę przez kolejne 10 minut i zmiel blenderem. Dodaj przyprawy i zmiażdżony czosnek.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy