pierwsze dania 18.02.2022

Barszcz dietetyczny z korzeniem selera

1 godz. 0 min.
6 porcji
Barszcz dietetyczny z korzeniem selera
ArtCookStudio, stock.adobe.com
0

Na diecie możesz też jeść Barszcz. To prawda, że należy go ugotować bez mięsa i według specjalnego przepisu. Powiem ci to teraz! Danie będzie oparte na aromatycznym smażeniu buraków i selera. Możesz dodać dowolne przyprawy, ale używam standardowego zestawu.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obierz seler, ziemniaki, buraki, cebulę i czosnek.

Pokrój seler, buraki, kapustę, ziemniaki, pomidory i oba rodzaje cebuli. Zetrzyj marchewki na grubej tarce.

Rozgrzej olej na patelni, dodaj cebulę z marchewką i smaż przez 3-4 minuty na złoty kolor.

Dodaj korzeń selera i smaż przez kolejne 7 minut, ciągle mieszając.

Dodaj buraki, pomidory, czarny groszek i ziele angielskie. Gotuj przez 10 minut.

Wlej 250 ml gorącej wody, przykryj i gotuj przez 15 minut na małym ogniu.

Zagotuj wodę, dodaj ziemniaki, kapustę, smaż i gotuj wszystko razem przez 10 minut.

Sól, wyciśnij czosnek przez prasę i wyłącz. Nalegaj na gotowy Barszcz pod pokrywką przez 15-20 minut.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy