pierwsze dania 15.03.2022

zupa mleczna z krewetkami i pieczarkami

40 min
4 porcje
Zupa mleczna z krewetkami i pieczarkami
Diana Taliun, stock.adobe.com
0

Ten przepis dziwnie łączy tradycje kuchni europejskiej i azjatyckiej. Z Azji-połączenie krewetek, mleka i ostrych przypraw. Z Europy-pieczarki, które zawsze wspaniale harmonizują z mlekiem i śmietaną.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zalej krewetki wodą i gotuj przez około 10 minut. Wyjmij i wyczyść.

Wyślij muszle z powrotem do bulionu i gotuj przez kolejne 20 minut. Odcedź bulion.

Posiekaj grzyby i pory, smaż do miękkości.

Dodaj posiekany czosnek, imbir i chili, wymieszaj.

Wlej bulion i mleko, zagotuj zupę.

Dodaj przyprawy, posiekane zioła i krewetki. Zdjąć z ognia.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy