pierwsze dania 22.01.2022

ucho łososia z kuskusem i ostrą papryką

45 min
6 porcji
Łosoś z kuskusem i ostrą papryką
irina, stock.adobe.com
0

Jeśli lubisz pikantne potrawy, wypróbuj ten przepis. Ucho jest przygotowywane z łososia z kuskusem, ziemniakami i ostrą papryką. Danie jest bardzo obfite, bogate i aromatyczne. Sól dodawaj ostrożnie, ponieważ bardzo łatwo jest przesolić ucho.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz łososia pod bieżącą wodą i pokrój na małe kawałki.

Pokrój przygotowane ziemniaki, marchewkę, cebulę i ostrą paprykę.

W garnku z zimną wodą ułóż łososia, ziemniaki i marchewkę. Gotuj przez 15 minut.

Dodaj kuskus, ostrą paprykę, cebulę i sok z cytryny. Gotuj na małym ogniu przez kolejne 15 minut.

Posiekaj połowę pietruszki i wlej do rondla.

Sól i po 2 minutach wyłącz. Nalegaj na ucho pod pokrywką przez 10-15 minut.

Podczas serwowania dodaj trochę więcej świeżej pietruszki do talerza.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy