pierwsze dania 22.01.2022

szurpa wołowa

1 godz. 50 min.
6 porcji
Shurpa z wołowiny
Hihitetlin, stock.adobe.com
0

Wiele ludów wschodnich gotuje shurpu-bogatą zupę z mięsem i warzywami. Główną cechą jest wysoka zawartość tłuszczu w naczyniu. Z tego powodu do gotowania warto wybrać kawałki mięsa z tłuszczem. Dzielę się prostym przepisem na wołowinę shurpa.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz wołowinę, włóż do głębokiego garnka, dodaj liść laurowy, pachnącą i czarną paprykę.

Wlej zimną wodę i gotuj przez 1,5 godziny po ugotowaniu. Usuń piankę, która pojawi się w tym procesie.

Obierz ziemniaki, paprykę, cebulę i marchewkę.

Paprykę pokrój na duże kawałki i wrzuć do zupy.

Wlej całe ziemniaki, marchewkę i cebulę na patelnię. Gotuj przez kolejne 10 minut.

Dodaj sól do smaku i wyłącz ogrzewanie.

Podawaj shurpę posypaną drobno posiekaną zieloną cebulą.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy