Solanka na bulionie rybnym to dość klasyczna opcja. I tym razem proponuję ugotować go bezpośrednio z kawałkami ryby. Polecam użyć czegoś umiarkowanie tłustego, takiego jak różowy łosoś, ale wybierz według własnego gustu.
Składniki
- różowy łosoś - 300 g
- Zieleń - 0.5 pęczek
- ryż - 0.5 garści
- marchew - 1 rzecz
- cebula - 1 rzecz
- oliwki - 10 sztuk
- ogórki kiszone - 2-3 kawałki
- pomidory - 1 rzecz
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój rybę w kostkę, zalej wodą i gotuj przez 5-7 minut. Odcedź bulion.
Dodaj ryż do bulionu i gotuj przez kolejne 7-10 minut.
Dodaj startą marchewkę i ogórki, posiekaną cebulę, pomidor i oliwki. Gotuj przez kolejne 7 minut.
Na koniec włóż rybę do garnka, dodaj posiekane warzywa i po kilku minutach zdejmij wszystko z ognia.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy