Barszcz można gotować na dowolnym mięsie do smaku-nigdy nie istniał jeden standard. Na przykład na żeberkach wołowych lub wieprzowych, które dają bardzo aromatyczny i bogaty bulion. Spróbuj przy okazji!
Składniki
- żeberka wieprzowe - 350 g
- czerwona kapusta - 200 g
- ziemniaki - 3 kawałki
- Burak - 1 rzecz
- cebula - 1 rzecz
- marchew - 2 kawałki
- papryka - 1 rzecz
- pomidory - 3 kawałki
- pasta pomidorowa - 1 art.
- przyprawy i przyprawy - 1 art.
- czosnek - 3 ząbki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Napełnij żebra wodą i gotuj przez 2 godziny, usuwając pianę. Odcedź bulion i włóż żeberka z powrotem do garnka.
Dodaj pokrojone ziemniaki, a po 10 minutach posiekaną kapustę.
Obierz pomidory i pokrój wszystkie warzywa.
Podsmaż buraki przez około 5 minut, dodaj cebulę i marchewkę. Po kolejnych 7 minutach dodaj paprykę, pomidory i pomidor.
Po kilku minutach wlej szklankę bulionu i gotuj warzywa przez kolejne 10 minut.
Wyślij smażenie do barszczu, dodaj przyprawy i czosnek. Gotuj wszystko razem przez kilka minut i pozwól barszczowi zaparzyć.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy