Aby marynata była jeszcze grubsza i smaczniejsza, oprócz zwykłego zestawu możesz dodać do niej kilka innych warzyw. Na przykład w naszym domu bardzo lubimy cukinię. Nie sprawiają, że zupa jest cięższa i bardziej kaloryczna, ale dają przyjemną różnorodność.
Składniki
- rosół z kurczaka - 1.5 L
- ziemniaki - 3 kawałki
- cukinia - 1 rzecz
- ogórki kiszone - 3 kawałki
- ogórek solanka - 100 ml
- jęczmień - 90 g
- marchew - 2 kawałki
- cebula - 1 rzecz
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Namocz jęczmień z wyprzedzeniem i gotuj do miękkości we wrzącym bulionie.
10 minut przed końcem dodaj pokrojone w kostkę ziemniaki, marchewkę i cebulę.
Po 10 minutach dodaj posiekaną cukinię i marynowane ogórki.
Wlej solankę ogórkową, dopraw zupę, zagotuj i gotuj przez kolejne 2 minuty. Zdjąć z ognia.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy