Kto nigdy nie ugotował ucha? Ale radzę ci coś więcej niż tylko ucho i o wiele smaczniejsze. To zupa z okonia morskiego. Zupa jest bardzo zdrowa, niskokaloryczna i ma ciekawy i bogaty rybi smak.
Składniki
- woda - 2 L
- okoń morski - 1 rzecz
- ziemniaki - 3 kawałki
- marchew - 1 rzecz
- cebula - 1 rzecz
- sos pomidorowy - 1 art. l
- liść laurowy - 2 kawałki
- sól - do smaku
- przyprawy i przyprawy - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Przygotuj wszystkie składniki. Obierz warzywa. Ryby są odpowiednie zarówno świeże, jak i mrożone. Najpierw oczyść rybę i pokrój na małe kawałki.
Umieść rybę na patelni, dodaj przyprawy, liść laurowy, całą cebulę i gotuj na małym ogniu przez około 20 minut.
Drobno posiekaj marchewki, Wyślij do smażenia na patelni. Dodaj sos pomidorowy i gotuj na wolnym ogniu przez 10 minut.
Pokrój ziemniaki w kostkę, wyślij je do ryby. Dodaj sos i sól do smaku. Doprowadzić do ugotowania, zdjąć z ognia. Podczas serwowania posyp świeżymi ziołami.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy