pierwsze dania 25.12.2022

zupa z okonia morskiego

1 godz. 0 min.
6 porcji
Zupa z okonia morskiego
Jukov studio, stock.adobe.com
0

Kto nigdy nie ugotował ucha? Ale radzę ci coś więcej niż tylko ucho i o wiele smaczniejsze. To zupa z okonia morskiego. Zupa jest bardzo zdrowa, niskokaloryczna i ma ciekawy i bogaty rybi smak.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Przygotuj wszystkie składniki. Obierz warzywa. Ryby są odpowiednie zarówno świeże, jak i mrożone. Najpierw oczyść rybę i pokrój na małe kawałki.

Umieść rybę na patelni, dodaj przyprawy, liść laurowy, całą cebulę i gotuj na małym ogniu przez około 20 minut.

Drobno posiekaj marchewki, Wyślij do smażenia na patelni. Dodaj sos pomidorowy i gotuj na wolnym ogniu przez 10 minut.

Pokrój ziemniaki w kostkę, wyślij je do ryby. Dodaj sos i sól do smaku. Doprowadzić do ugotowania, zdjąć z ognia. Podczas serwowania posyp świeżymi ziołami.

Julia Cion
przepis dodał (a):
Julia Cion
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy