Szukasz przepisu na pyszne pierwsze danie? Jesteś pod adresem! Wystarczy gęsta zupa z wołowiną i fasolą. Jest dobrze przechowywany w lodówce, więc możesz gotować z rezerwą przez kilka dni. W razie potrzeby dodaj zirę, czosnek i ostrą paprykę.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Opłucz wołowinę, pokrój na małe kawałki i włóż do rondla.
Dodaj fasolę, liść laurowy, wlej wodę i gotuj przez 1,5 godziny na małym ogniu.
Rozgrzej olej na patelni, dodaj marchewkę, cebulę i smaż na złoty kolor.
Dodaj pomidory, kilka łyżek bulionu z garnka i gotuj na wolnym ogniu przez 5-7 minut.
W rondelku z mięsem dodaj smażenie i kontynuuj gotowanie przez kolejne 10 minut.
Sól, pieprz, wyłącz i pozostaw do zaparzenia pod przykryciem na 15 minut.
Podczas serwowania dodaj trochę świeżej pietruszki do talerza.