pierwsze dania 22.01.2022

gęsta zupa z wołowiny i fasoli

2 godz. 0 min.
6 porcji
Gęsta zupa z wołowiną i fasolą
tanchy25, stock.adobe.com
0

Szukasz przepisu na pyszne pierwsze danie? Jesteś pod adresem! Wystarczy gęsta zupa z wołowiną i fasolą. Jest dobrze przechowywany w lodówce, więc możesz gotować z rezerwą przez kilka dni. W razie potrzeby dodaj zirę, czosnek i ostrą paprykę.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz wołowinę, pokrój na małe kawałki i włóż do rondla.

Dodaj fasolę, liść laurowy, wlej wodę i gotuj przez 1,5 godziny na małym ogniu.

Rozgrzej olej na patelni, dodaj marchewkę, cebulę i smaż na złoty kolor.

Dodaj pomidory, kilka łyżek bulionu z garnka i gotuj na wolnym ogniu przez 5-7 minut.

W rondelku z mięsem dodaj smażenie i kontynuuj gotowanie przez kolejne 10 minut.

Sól, pieprz, wyłącz i pozostaw do zaparzenia pod przykryciem na 15 minut.

Podczas serwowania dodaj trochę świeżej pietruszki do talerza.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy