Nie wiesz, jak gotować marynatę? Do tego przepisu nie potrzebujesz doświadczenia. Wszystkie proporcje i kolejność działań są szczegółowo opisane. Zapoznaj się z nimi, przygotuj jedzenie, naczynia i zabierz się do pracy. Bądź pewien — odniesiesz sukces!
Składniki
- wieprzowina - 400 g
- jęczmień - 100 g
- ziemniaki - 3 kawałki
- marchew - 1 rzecz
- cebula - 1 rzecz
- ogórki (słone) – 2 kawałki
- ogórek solanka - 3 art.
- Olej roślinny - 30 ml
- liść laurowy - 2 kawałki
- sól - do smaku
- woda (filtrowane) – 2,5 L
Przepis na gotowanie krok po kroku
Wypłucz jęczmień i namocz w osobnej wodzie przez 1 godzinę.
Opłucz wieprzowinę, pokrój na małe kawałki i włóż do garnka.
Dodaj jęczmień, liść laurowy, zimny i gotuj przez 45 minut po ugotowaniu.
Pokrój ogórki, marchewkę, obrane ziemniaki i cebulę.
Rozgrzej olej na patelni, dodaj cebulę z marchewką i smaż na złoty kolor.
Dodaj ogórki, solankę i moczyć jeszcze przez 1 minutę.
W rondelku z mięsem dodaj smażenie i ziemniaki. Gotuj wszystko razem przez 15 minut.
Sól, wyłącz i pozostaw pod przykryciem na 10 minut. W tym czasie zupa zostanie zaparzona, a smak stanie się jeszcze bardziej harmonijny!