Cebula jest jednym z głównych składników zupy grochowej i ogólnie trudno jest wyobrazić sobie bez niej kuchnię rosyjską. Ale co, jeśli go nie jesz? Oferuję świetną opcję na każdy dzień dla całej rodziny!
Składniki
- filet z kurczaka - 1 rzecz
- groszek (zmiażdżony) – 200 g
- ziemniaki - 3 kawałki
- marchew - 2 kawałki
- papryka - 1 rzecz
- przyprawy i przyprawy - 1 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Napełnij kurczaka wodą, gotuj do miękkości, wyjmij i drobno posiekaj.
Dodaj pokruszony groszek do gotującego się bulionu i gotuj przez 30 minut.
Drobno posiekaj wszystkie warzywa. Wyślij je do zupy i gotuj przez kolejne 15 minut.
Dodaj kurczaka i przyprawy, wymieszaj i po 3-5 minutach zdejmij z ognia.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy