W tak jasnej i pachnącej marynacie oprócz standardowego zestawu warzyw dodaję pomidory i paprykę. Mimo że zmiany są niewielkie, okazuje się bardzo świeży i niezwykły! Nawiasem mówiąc, możesz dodać trochę chili.
Składniki
- rosół z kurczaka - 1.5 L
- jęczmień - 80 g
- ziemniaki - 4 kawałki
- marchew - 1 rzecz
- cebula - 1 rzecz
- pomidory - 1 rzecz
- papryka - 1 rzecz
- czosnek - 2 ząbki
- pasta pomidorowa - 1 łyżeczka
- przyprawy i przyprawy - 1 CZ. l.
- ogórki kiszone - 4 kawałki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Namocz jęczmień z wyprzedzeniem i gotuj go we wrzącym bulionie lub wodzie, aż będzie prawie gotowy.
Dodaj pokrojone ziemniaki i kontynuuj gotowanie.
Posiekaj marchewkę, cebulę, paprykę, pomidor i czosnek. Podsmaż marchewki z cebulą i papryką do miękkości. Dodaj pomidora z czosnkiem i gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 2 minuty.
Dodaj koncentrat pomidorowy i przyprawy do smażenia, wymieszaj i wyślij do zupy.
Gotuj przez kolejne 5 minut, dodaj pokrojone marynaty, zagotuj marynatę i zdejmij z ognia.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy