pierwsze dania 22.01.2022

rosół z kurczaka w powolnej kuchence

1 godz. 40 min.
3 porcje
Rosół z kurczaka w powolnej kuchence
Peredniankina, stock.adobe.com
0

Wszyscy właściciele multicookera z pewnością prędzej czy później zastanawiają się, jak ugotować pyszny i aromatyczny bulion z kurczaka. Nie ma nic prostszego – dzielę się z Tobą moim ulubionym przepisem, który możesz bezpiecznie gotować przynajmniej codziennie!

Składniki

  • kurczak - 800 g
  • woda - 1.5 L
  • marchew - 1 rzecz
  • cebula - 1 rzecz
  • liść laurowy - 2 kawałki
  • przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
  • sól - 0.5 łyżeczka

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz kurczaka, podziel na części i włóż do miski wolnowaru.

Wyślij tam całą cebulę, marchewkę i liść laurowy.

Gotuj bulion przez około 1,5 godziny w trybie "rosół", "zupa" lub "duszenie".

Pół godziny przed końcem dodaj sól i przyprawy do smaku, a przed podaniem możesz udekorować bulion ziołami.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy