Kto powiedział, że owsianka ryżowa musi być słodka? Tym razem proponuję ugotować go z ziołami i przyprawami. Możesz podawać go jako dodatek do kurczaka, uzupełniać warzywami lub prezentować jako pełnoprawne niezależne danie.
Składniki
- ryż - 1 szkło
- woda - 1.5 szklanki
- mleko kokosowe - 1.5 szklanki
- kurkuma - 1 art.
- Curry - 1 art.
- czosnek - 2 ząbki
- trawa cytrynowa - 1-2 gałązki
- rozmaryn - 1 gałązka
- Chili - 1 rzecz
- oliwa z oliwek - 1 art.
- imbir - 2 cm
Przepis na gotowanie krok po kroku
Drobno posiekaj czosnek, trawę cytrynową, rozmaryn, chili i imbir i smaż przez pół minuty na oleju.
Dodaj umyty ryż, smaż przez kolejną minutę i zalej wodą.
Doprowadź do wrzenia i kontynuuj gotowanie owsianki, aż woda wyparuje.
Wlej mleko kokosowe, dodaj przyprawy, wszystko wymieszaj i gotuj przez kolejne 10 minut.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy