Zapiekanka z twarogu jest jeszcze bardziej oryginalna, jeśli zetrzesz ją ulubionym twardym serem. Jednocześnie możesz eksperymentować z nadzieniem, odwracając uwagę od zwykłych bananów, jabłek lub rodzynek.
Składniki
- twaróg - 350 g
- jaja kurze - 2 kawałki
- mąka - 2-3 art.
- proszek do pieczenia ciasta - 0.5 łyżeczka
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
- włoskie zioła - 1 łyżeczka
- śmietana - 100 g
- Zieleń - 0.5 pęczek
- ser - 80 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zetrzyj ser na drobnej tarce i posiekaj warzywa.
Połącz twaróg, połowę sera, zioła, jajka, przyprawy, zioła i śmietanę.
Na koniec dodaj mąkę z proszkiem do pieczenia.
Włóż masę do formy i posyp pozostałym serem.
Gotuj zapiekankę w kuchence mikrofalowej przez 6-8 minut z maksymalną mocą.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy