pieczenie 18.03.2022

pączki drożdżowe z dżemem

1 godz. 0 min.
5 porcji
Pączki drożdżowe z dżemem
Brent Hofacker, stock.adobe.com
0

Możesz gotować pączki z dowolnym dżemem, ale najczęściej używam truskawek. Należy go najpierw zmielić w blenderze lub przepuścić przez maszynkę do mięsa. Wypróbuj mój ulubiony przepis! Gwarantuję, że ci się spodoba!

Składniki

do testu:
zaawansowane:
  • dżem - 150 g
  • cukier puder - 3 art.

Przepis na gotowanie krok po kroku

W małym rondlu połącz mleko i wodę.

Dodaj cukier waniliowy, świeże drożdże i 2 łyżki mąki. Usuń obrabiany przedmiot na 10 minut w ciepłym miejscu.

Połącz przesianą mąkę, lekko ubite jajka, miód, ciasto i stopione masło.

Zagnieść ciasto, przykryć ręcznikiem i odstawić w ciepłe miejsce na 1 godzinę.

Lekko zmiażdż ciasto, rozwałkuj ciasto o grubości 2-3 centymetrów i wyciśnij pączki szklanką. 20-30 minut powinny leżeć w temperaturze pokojowej i lekko rosnąć.

Smażyć pączki na rozgrzanym oleju na złoty kolor i ułożyć na ręczniku papierowym.

Za pomocą strzykawki do ciasta napełnij pączki dżemem, posyp cukrem pudrem.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy