Rogaliki z serem według tego przepisu są aromatyczne, delikatne i bardzo soczyste. Przygotuj je z miłością dla swoich bliskich. Zaparz kawę z mlekiem i ciesz się spokojnym śniadaniem z rodziną, aby stać się wspaniałą francuską tradycją.
Składniki
- ciasto francuskie (drożdżowe lub bez drożdży) – 250 g
- ser - 100 g
- masło - 20 g
- jaja kurze - 1 szt.
- Sezam - 15 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ciasto rozmrozić, rozwałkować cienko i pokroić w trójkąty o szerokim boku około 9 cm.
Zetrzyj ser na grubej tarce, posyp nim Trójkąty ciasta, uformuj rogaliki.
Rogaliki ułożyć na blasze wyłożonej pergaminem, posmarować ubitym jajkiem, posypać sezamem i piec w piekarniku nagrzanym do 190°C na złoty kolor (15-20 minut).
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy