pieczenie 22.11.2022

rogaliki z serem

40 min
6 porcji
Rogaliki z serem
noirchocolate, stock.adobe.com
0

Rogaliki z serem według tego przepisu są aromatyczne, delikatne i bardzo soczyste. Przygotuj je z miłością dla swoich bliskich. Zaparz kawę z mlekiem i ciesz się spokojnym śniadaniem z rodziną, aby stać się wspaniałą francuską tradycją.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Ciasto rozmrozić, rozwałkować cienko i pokroić w trójkąty o szerokim boku około 9 cm.

Zetrzyj ser na grubej tarce, posyp nim Trójkąty ciasta, uformuj rogaliki.

Rogaliki ułożyć na blasze wyłożonej pergaminem, posmarować ubitym jajkiem, posypać sezamem i piec w piekarniku nagrzanym do 190°C na złoty kolor (15-20 minut).

Katarzyna Parszyna
przepis dodał (a):
Katarzyna Parszyna
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy