pieczenie 21.07.2022

chaczapuri pita z mięsem i warzywami

40 min
2 porcje
Chaczapuri z chleba pita z mięsem i warzywami
Cavan, stock.adobe.com
0

Proste i szybkie chaczapuri pita można przygotować nawet z nadzieniem mięsnym. Aby były jeszcze bardziej soczyste i delikatne, proponuję dodać trochę warzyw do smaku. Mówię Ci, jak zrobić wszystko dobrze i pięknie w pośpiechu!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój wszystkie warzywa i smaż do miękkości.

Smaż mięso mielone osobno, aż będzie do połowy ugotowane, wymieszaj z warzywami i przyprawami.

Z 2 arkuszy chleba pita Wytnij koła, aby pasowały do kształtu.

Przetrzyj suluguni.

Umieść cały arkusz chleba pita w formie. Lekko posyp suluguni i ułóż wycięty okrąg na wierzchu.

Przełóż nadzienie na chleb pita. Zawiń brzegi dolnego chleba pita do środka, przykryj ubitym jajkiem i posyp odrobiną sera.

Przykryj pozostałym kręgiem pita i posyp resztą suluguni.

Wyślij wszystko do piekarnika na 20-25 minut w 180 stopniach.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy