Proste i szybkie chaczapuri pita można przygotować nawet z nadzieniem mięsnym. Aby były jeszcze bardziej soczyste i delikatne, proponuję dodać trochę warzyw do smaku. Mówię Ci, jak zrobić wszystko dobrze i pięknie w pośpiechu!
Składniki
- Pita - 3 liścia
- mięso mielone - 200 g
- marchew - 1 rzecz
- cebula - 1 rzecz
- papryka - 1 rzecz
- Suluguni - 200 g
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
- jaja kurze - 1 rzecz
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój wszystkie warzywa i smaż do miękkości.
Smaż mięso mielone osobno, aż będzie do połowy ugotowane, wymieszaj z warzywami i przyprawami.
Z 2 arkuszy chleba pita Wytnij koła, aby pasowały do kształtu.
Przetrzyj suluguni.
Umieść cały arkusz chleba pita w formie. Lekko posyp suluguni i ułóż wycięty okrąg na wierzchu.
Przełóż nadzienie na chleb pita. Zawiń brzegi dolnego chleba pita do środka, przykryj ubitym jajkiem i posyp odrobiną sera.
Przykryj pozostałym kręgiem pita i posyp resztą suluguni.
Wyślij wszystko do piekarnika na 20-25 minut w 180 stopniach.