pieczenie 29.03.2022

domowa babeczka z jagodami

1 godz. 0 min.
4 porcje
Domowa babeczka z jagodami
Anzhela, stock.adobe.com
0

Babeczka z jagodami spodoba się wszystkim miłośnikom niezwykłych smaków. Słodycz luźnego ciasta łączy się z kwaskowatością nadzienia, tworząc harmonijną równowagę. Przed podaniem posyp cukrem pudrem i udekoruj świeżymi jagodami na wierzchu.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Ubij jajka z cukrem. Dodaj kefir i ponownie ubij.

Dodaj mąkę z proszkiem do pieczenia. Zagnieść ciasto i na koniec wlać olej.

Wymieszaj jagody ze skrobią i dodaj je do ciasta.

Delikatnie wymieszaj, włóż do formy i piecz babeczkę przez około godzinę w piekarniku w temperaturze 170 stopni.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy