Babeczka z jagodami spodoba się wszystkim miłośnikom niezwykłych smaków. Słodycz luźnego ciasta łączy się z kwaskowatością nadzienia, tworząc harmonijną równowagę. Przed podaniem posyp cukrem pudrem i udekoruj świeżymi jagodami na wierzchu.
Składniki
- kefir - 1 szkło
- cukier - 1 szkło
- jaja kurze - 1 rzecz
- proszek do pieczenia ciasta - 10 g
- mąka - 200 g
- Olej roślinny - 70 ml
- jagody - 150 g
- skrobia - 2 CZ. l.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ubij jajka z cukrem. Dodaj kefir i ponownie ubij.
Dodaj mąkę z proszkiem do pieczenia. Zagnieść ciasto i na koniec wlać olej.
Wymieszaj jagody ze skrobią i dodaj je do ciasta.
Delikatnie wymieszaj, włóż do formy i piecz babeczkę przez około godzinę w piekarniku w temperaturze 170 stopni.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy