Nie próbowałeś takich pysznych Pancake! Okazują się tak miękkie i przewiewne, że przypominają letnią chmurę. Do smażenia polecam użyć oleju kokosowego. Moim zdaniem lepiej nadaje się do tego dania.
Składniki
- mąka ryżowa - 1 szkło
- jaja kurze - 1 rzecz
- mleko (ciepły) – 200 ml
- miód - 3 art.
- proszek do pieczenia ciasta - 0,5 łyżeczka
- sól - na czubku noża
- olej kokosowy - 50 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Lekko ubij jajko z mlekiem i miodem.
Dodaj sól, przesianą mąkę, proszek do pieczenia i mieszaj, aż będzie gładka.
Posmaruj patelnię olejem kokosowym i ułóż małe wyspy ciasta.
Smażyć na średnim ogniu przez 3 minuty z każdej strony. Powtórz kroki z pozostałym ciastem.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy