pieczenie 10.03.2022

naleśniki z mąki ryżowej i miodu

25 min
4 porcje
Naleśniki z mąki ryżowej i miodu
Liz Hughes, stock.adobe.com
0

Nie próbowałeś takich pysznych Pancake! Okazują się tak miękkie i przewiewne, że przypominają letnią chmurę. Do smażenia polecam użyć oleju kokosowego. Moim zdaniem lepiej nadaje się do tego dania.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Lekko ubij jajko z mlekiem i miodem.

Dodaj sól, przesianą mąkę, proszek do pieczenia i mieszaj, aż będzie gładka.

Posmaruj patelnię olejem kokosowym i ułóż małe wyspy ciasta.

Smażyć na średnim ogniu przez 3 minuty z każdej strony. Powtórz kroki z pozostałym ciastem.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy