Jako dziecko moja babcia często gotowała pączki z twarogu, więc aromat tego dania natychmiast przenosi mnie z powrotem do tego odległego i cudownego czasu. Dziś sam gotuję przepyszne wypieki dla mojej rodziny. Z przyjemnością dzielę się z Tobą sprawdzonym przepisem!
Składniki
- mąka - 350 g
- twaróg (domowy) – 300 g
- jaja kurze - 2 kawałki
- cukier - 4 art.
- proszek do pieczenia ciasta - 2 łyżeczka
- esencja waniliowa - 2 krople
- Olej roślinny (bez zapachu) – 350 ml
Przepis na gotowanie krok po kroku
Przetrzyj twaróg przez sito lub zmiel w blenderze.
Dodaj lekko ubite jajka, esencję waniliową, cukier i ubij mikserem, aż się połączą.
Dodaj mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia i zagnieść miękkie ciasto.
Podziel ciasto na małe kawałki i uformuj okrągłe bułeczki.
Usmaż przedmiot na rozgrzanym oleju na złoty kolor i połóż na ręczniku papierowym.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy