pieczenie 16.03.2022

pączki twarogowe

50 min
4 porcje
Pączki z twarogu
Olga Romankova, stock.adobe.com
0

Jako dziecko moja babcia często gotowała pączki z twarogu, więc aromat tego dania natychmiast przenosi mnie z powrotem do tego odległego i cudownego czasu. Dziś sam gotuję przepyszne wypieki dla mojej rodziny. Z przyjemnością dzielę się z Tobą sprawdzonym przepisem!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Przetrzyj twaróg przez sito lub zmiel w blenderze.

Dodaj lekko ubite jajka, esencję waniliową, cukier i ubij mikserem, aż się połączą.

Dodaj mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia i zagnieść miękkie ciasto.

Podziel ciasto na małe kawałki i uformuj okrągłe bułeczki.

Usmaż przedmiot na rozgrzanym oleju na złoty kolor i połóż na ręczniku papierowym.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy