pieczenie 22.01.2022

Puszysta Pizza na patelni

35 min
6 porcji
Puszysta Pizza na patelni
bbivirys, stock.adobe.com
0

Czy wiesz, że puszystą pizzę można ugotować na patelni? To świetna opcja, gdy piekarnik nie działa lub po prostu nie chcesz go włączać. Radzę używać patelni z grubym dnem, nieprzywierającą powłoką i szczelną pokrywką.

Składniki

do testu:
do nadzienia:

Przepis na gotowanie krok po kroku

Lekko ubij jajko solą, śmietaną i majonezem.

Dodaj przesianą mąkę, sodę i zagnieść ciasto, smarując stół i ręce olejem roślinnym.

Pokrój szynkę w cienkie plasterki, mozzarellę w kółko, posiekaj pomidory.

Rozwałkuj ciasto na cienkie ciasto o średnicy patelni.

Nasmaruj spód i boki patelni olejem roślinnym, ułóż obrabiany przedmiot.

Posmaruj ciasto sosem pomidorowym, posyp mozzarellą, pomidorami i szynką.

Przykryj i umieść patelnię na średnim ogniu. Po 3 minutach zmniejsz ogień do niskiego i kontynuuj gotowanie przez kolejne 10-12 minut.

Udekoruj gotową pizzę gałązkami świeżej rukoli.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy