Łosoś pieczony z pomidorami i serem w folii jest bardzo soczysty i delikatny. Gotowanie jest łatwe nawet dla początkującej gospodyni domowej. Po prostu idealny przepis na świąteczny stół!
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Sól schłodzonego łososia bez kości i skóry, posyp przyprawami, ziołami, skrop sokiem z cytryny i pozostaw na 10 minut.
Umieść kawałki łososia w foremkach foliowych nasmarowanych od wewnątrz olejem roślinnym. Plasterki cytryny można również umieścić tutaj.
Pokrój pomidora w cienkie plasterki i ułóż je na wierzchu ryby.
Posyp tartym serem. Wyślij puste miejsca do piekarnika i piecz rybę w 180 stopniach przez 20 minut.
Zaraz po piekarniku łosoś jest gotowy do podania. W razie potrzeby można go wyjąć z foremek, przenieść na talerz i dodać zioła i świeże warzywa.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy