dania główne 22.01.2022

Indyk z warzywami w piekarniku

1 godz. 25 min.
8 porcji
Indyk z warzywami w piekarniku
0

Szukasz przepisu na pyszny obiad? Dlaczego nie ugotować indyka z warzywami w piekarniku. To proste danie spodoba się zwolennikom zdrowego odżywiania i miłośnikom mięsa. Ilość indyka i warzyw można dostosować do własnych upodobań.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz indyka, osusz ręcznikami papierowymi i pokrój na średnie kawałki.

Indyk z warzywami w piekarniku: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 1

Obierz marchewki i pokrój w plastry o grubości do 1 centymetra.

Indyk z warzywami w piekarniku: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 2

W głębokiej misce połącz zmielony czosnek, sól, olej, zmielony czarny pieprz, oregano i sos sojowy.

Indyk z warzywami w piekarniku: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 3

Dodaj zielony groszek, mięso, marchewkę do tej marynaty i dobrze wymieszaj wszystko rękami.

Indyk z warzywami w piekarniku: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 4

Umieść indyka i warzywa w wysmarowanej formie, przykryj folią i wyślij na 40 minut do piekarnika nagrzanego do 180 stopni.

Indyk z warzywami w piekarniku: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 5

Ostrożnie zdejmij folię i kontynuuj gotowanie przez kolejne 30 minut.

Indyk z warzywami w piekarniku: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 6

Zdjęcie: Julia Zubkova

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy