Łosoś pieczony w kremowym sosie musztardowym nadaje się zarówno na zwykły obiad, jak i na świąteczny stół. Możesz wziąć stek lub filet. Nie musisz marynować ryby przez długi czas, wystarczy dosłownie 15-20 minut.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Kawałki rozmrożonej (lub schłodzonej) ryby osuszyć, włożyć do formy i posolić, dodać trochę przypraw, ziół.
W misce wymieszaj śmietanę i dwa rodzaje musztardy. Jeśli masa okaże się zbyt gęsta, możesz wlać trochę wody i mieszać, aż będzie gładka.
Rozłóż powstały sos na kawałkach łososia i pozostaw na 15 minut. Następnie włóż formę do piekarnika i piecz w 170 stopniach przez 15-20 minut.
Podawaj ryby na ciepło lub na ciepło, ze świeżymi warzywami.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy